Klassretorik från en svunnen tid

“Någonstans sprang tiden ifrån Mona Sahlin” skriver Lasse Granestrand i dagens DN. I motsats till vad många debattörer hävdat så tror inte jag att (S) nedgång är en följd av Sahlins behandling i media, hennes kön eller personlighet. Det som tiden har sprungit ifrån är helt enkelt den gamla klasskampsretoriken som socialdemokraterna fortfarande krampaktigt hänger sig fast vid.

De flesta moderna väljare ser hellre till sak än patos – och vad annat än patos och högerspöken  har socialdemokraterna haft att bjuda på i denna valrörelse? Man har dragit fram sjuka människor för att kamma hem billiga poäng. Sahlin har torgtalat om “det delade landet” som få av oss känner igen sig i. Oavsett vad (S) försökt hävda i sin valkampanj så har väljarna sett att Sverige – fortfarande – är ett samhälle där även de svagare har möjlighet att skapa sig en tillvaro utifrån sina behov.

(S) och dess ungdomsorganisations SSU:s sviktande medlemsstatistik talar sitt tydliga språk. Tills nästa val får man verkligen hoppas att även partiledningen lyssnar till det och förnyar sin retorik.

Advertisements
This entry was posted in Politics. Bookmark the permalink.

One Response to Klassretorik från en svunnen tid

  1. Hanna V says:

    Precis så är det! Jag är så trött på detta ständiga beskyllande. Det finns väl “onda” och “goda” mänskor i alla politiska läger – men det stora flertalet vill ju Sveriges och dess invånares bästa. Så sluta kasta skit på varandra och jobba tillsammans istället. Det finns inget “högerspöke” – bara intoleranta mänskor som kastar sten i glashus (t e x Lars Ohly som talar mot diskriminering – och sen går och diskriminerar SD för deras åsikters skull).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s